Anbefalt sommerlektyre fra Flux forlag

Flux Forlag 10.juni 2016 ~ Legg igjen en kommentar

Ute skinner solen, og kanskje du har begynt å se frem mot en god sommerferie. Kanskje du også har begynt å drømme om fine lesestunder ute i det fri, eller inne under et godt pledd mens regnet trommer mot vindusruten? Her er et utvalg bøker som kan egne seg til begge deler!

 

Sansenes-magi-liten
I Sansenes magi snakker David Abram om menneskets forhold til naturen og om hvordan vi kunne ødelegge vårt forhold til den. Utgangspunktet hans er mangfoldig. Her får du lese om alt fra Merleau-Pontys fenomenologi, til apachenes historiefortelling. Kanskje dette er boken du skal nyte mens du opplever og sanser sommeren i år?
Natureb-er-helligl_200x250px

Naturen er hellig er en forholdsvis kort og lettlest bok som tar for seg alle hovedtrekkene hva vår kulturs natursyn angår. Den inspirerer til stille refleksjon over hvordan vår kultur har utviklet seg fra å være en animistisk orientert kultur, til å bli det vi ser i dag: et samfunn som først og fremst ser naturen som en ressurs for menneskene. Er vi klare for å forandre på kulturen vår? Boken er skrevet av den danske religionshistorikeren Jens André Herbener, og den vil gi deg tankeføde om du vil bruke litt av sommeren på å tenke gjennom hvordan ditt eget tankesett har formet seg.

 

En-vakrere-verden-er-mulig-liten

En vakrere verden er mulig er boken for deg som vil la deg inspirere til å skape både et bedre liv for deg selv her og nå, og et bedre samfunn for alle. Boken er skrevet av Charles Eisenstein, og den fungerer godt som motgift mot kynismen og defaitismen som tidvis rår i verden. Om du trenger en boost denne sommeren, så er dette boken for deg!

 

Dyp-glede-liten

Om du lar deg bevege av den herlige sommeren som er rundt deg, enten den er varm eller fuktig, er Arne Næss’ dypøkologi et godt sted å fordype seg. I Dyp glede – inn i dypøkologien får du lese tekster av Arne Næss, mesterlig oversatt og tilrettelagt av redaktør Per Ingvar Haukeland. La deg selv synke ned i en av vår tids største tenkeres filosofi, mens du nyter sommerferien din og lar deg inspirere til en mer gledesfylt tilværelse!

 

Livets-sitroner-liten

Om livet har servert deg sitroner i det siste, og din sommer ikke ser ut til å bli så picture perfect som du gjerne hadde ønsket deg, kan det hende du trenger å lese Livets sitroner – om å gjøre sure sitroner søte. Camilla Vår Birkeland vet hvordan det er, og i denne morsomme boken forteller hun deg hvordan du kan snu elendigheten til å bli noe som gagner deg på sikt. Nyt den sammen med et glass iskald sitronjuice og smil fandenivoldsk til verden!

 

Disse, og mange flere bøker, kan du kjøpe direkte fra Flux’ nettbutikk. Bestiller du for over 500 kroner, så har du sikret sommerens lesestunder samtidig som du får fri frakt!

Husk også at du kan følge oss på Facebook, så får du flere lesetips!

 

 

 

0 Tanker om “Anbefalt sommerlektyre fra Flux forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *