Boken “Nærhet i tastenes tid” av Kristine Storli Henningsen kommer snart!

Flux Forlag 17.august 2017 ~ Legg igjen en kommentar

Forfatteren av Antisuper, Kristine Storli Henningsen, er snart tilbake igjen på Flux Forlag! Denne gangen skriver hun om nærhet – nærhet mellom foreldre og barn, nærhet mellom kjærester og nærhet mellom fremmede. Boken er både lett og dyp på en gang, og budskapet formidles med varme og humor. Vi gleder oss veldig til å lansere denne lille perlen av en bok!

Den er fortsatt i produksjon, men i dag kan du få en bitteliten smakebit fra manuset:

 

Jeg tror vi må begynne med oss selv. Selv ble jeg inspirert av en dame på t-banen i vinter, da jeg var på besøk hjemme i Norge. Jeg satt på en full t-bane på vei mot Oslo S. På Majorstua kom det på en mann. Nå vet jeg at han er fra Eritrea. Det vet jeg fordi denne kvinnen, høyreist og elegant, med kongeblå kåpe og sorte skinnstøvletter, sa med tydelig vestkantaksent: «Hvor er du fra?»

Vi andre begynte å skule nervøst på hverandre. Det å snakke til en fremmed på t-banen er rart i seg selv. I tillegg kunne det høres rasistisk ut. Man spør ikke om hvor folk er fra, på den måten, selv om de ser annerledes ut. Eritrea, sa mannen. Da lyste hun opp. Jeg synes jeg kunne se det, sa hun, der har jeg bodd i mange år. Så satt de der og snakket høyt sammen, fra den ene grå undergrunnsstasjonen til den andre. De andre passasjerenes nervøse skuling ble til smil. Jeg kjente at jeg selv satt der og smilte. Enkelte andre kom prøvende inn i samtalen. Om kulde og varme, mat, språk, snø, t-bane, byliv, klær som klør. Det var som et av disse øyeblikkene du ser på film, som du tenker aldri skjer virkeligheten. Men det gjorde det. Jeg hadde ikke lyst til å gå av da jeg kom frem til Oslo S. Jeg syntes det var så hyggelig å sitte og høre på folk prate sammen. Trygt og morsomt. Fremmednært.

 

Nærhet i tastenes tid av Kristine Storli Henningsen er ventet ferdig trykket i midten av september.

 

Kanskje du også vil lese:

Å frigjøre gnister

Om det å være alene

Intimitetens ånd – når samfunnet hjelper deg å styrke forholdet ditt

Fellesskapets løfter og paradokser

Hvert øyeblikk av kjærlighet teller

 

0 Tanker om “Boken “Nærhet i tastenes tid” av Kristine Storli Henningsen kommer snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *