Du påvirker mer enn du tror

Flux Forlag 9.november 2017 ~ Legg igjen en kommentar

Har du gått inn i et rom og umiddelbart følt deg bombardert av en dårlig energi? Kanskje det bare ligger der og ulmer uten at du helt får tak i hva det er, men du føler deg med ett nedstemt, demotivert og generelt sett bare sliten og lei. Noe forandret seg bare. Og du mistenker at det ikke kommer fra deg selv, siden du i utgangspunktet følte deg helt topp – før du gikk inn i det rommet.

Det viser seg at du kan ha rett. Mennesker har ikke bare direkte påvirkningskraft med hva de sier og hva de gjør, men hele det energifeltet de stråler ut kan også påvirke levende liv rundt dem. I boken Den usynlige veven skriver Lynne McTaggart om forskning som er gjort på energifelt og påvirkningskraft. Blant annet tar hun for seg healing og fjernhealing som fenomen.

 

En av pionerene på feltet var biologen Bernard Grad ved McGill-universitetet i Montreal, Canada. På 1960-tallet ville han finne ut om healere virkelig overførte energi til pasientene. Istedenfor å utsette mennesker for forsøk, brukte han planter som han gjorde “syke” ved å bløtlegge frøene i saltvann, som hemmer vekst. Før bløtleggingen fikk han en healer til å legge hendene på en av saltvannsbeholderne. En del av frøene ble lagt i denne beholderen; de øvrige ble lagt i en annen beholder som healeren ikke enset. Det viste seg at frøene som var dynket i vannet healeren behandlet, ble til større planter enn de andre frøene.

Bernard Grad tenkte seg at det motsatte også kunne være tilfelle – at negative følelser kunne påvirke planteveksten negativt. I en oppfølgingsstudie fikk Grad psykiatriske pasienter til å holde på beholdere med rent vann, som så ble brukt for å spire frø. En av pasientene, en mann som ble behandlet for psykotisk depresjon, var tydelig mer deprimert enn de andre. Da Grad senere forsøkte å få frøene til å spire, viste det seg at vannet som den deprimerte mannen hadde holdt på, dempet planteveksten. Det er en mulig forklaring på at noen av oss har grønne fingre, mens andre ikke får noe til å gro.

Du kan lese om dette, og mer om healingforskningen, i boken Den usynlige veven, av Lynne McTaggart  (oversatt til norsk av Jarle Fagerheim og Kari Bu). Larry Dossey skriver også en del om dette i boken Ett med alt (oversatt av Janneke Flem Jansen).

 

Har du grønne fingre? Følg med på plantene rundt deg, og se om du kan finne noen sammenheng mellom hvordan du føler deg og hvordan plantene dine har det. Kanskje vil du oppdage at din egen tilstand gjenspeiles i det levende livet du har rundt deg, og kanskje vil du også oppdage at plantelivet på samme måte påvirker deg. Kanskje du faktisk er i stand til å påvirke selve naturen?

Vi er alle forbundet. Liv henger sammen med liv, og energier smelter sammen og drar den ene opp mens den andre må justere seg ned. Det er litt av et ansvar å ha – for i motsetning til dyr og planteliv, kan mennesker i stor grad selv styre hvordan vi har det. Voksne mennesker kan ofte velge om de vil tenke negative tanker og bli sugd ned i en dårlig spiral, eller om de vil bearbeide og rense ut dårlige tankemønstre og begynne å klatre oppover isteden. Vi kan også velge hvem vi vil ha i livene våre, og i hvor stor grad vi skal la oss påvirke av dem. Det er det slett ikke alle levende skapninger som kan. Mange av dem er bare prisgitt oss og våre valg.

På samme måte er det fantastisk å tenke på at menneskers positive energi kan dra andre opp når de trenger det, og når deres egne valg fortoner seg som umuligheter. Kanskje ligger det mer i “det holder å bare være der” enn det vi i utgangspunktet trodde.

 

Tanker om “Du påvirker mer enn du tror

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *