En søt forstyrrelse

Flux Forlag 7.desember 2017 ~ Legg igjen en kommentar

Har du tenkt over at du kan skape små mirakler for andre?  Det skal ikke så mye til, og du kan fort få en spredning på det hvis noen bare begynner. Hver den som gjør noe først, istedenfor å vente på å motta miraklene. Kanskje du får en boomerangeffekt hvis du sender noe bra ut i verden? Har du prøvd?

Dagens blogginnlegg er et lite utdrag fra Flux’ julehefte om mirakler

En sur vinterdag kjører en kvinne i en rød bil opp til en bompengestasjon og leverer smilende syv kuponger til vakten. “Jeg betaler for meg selv og de seks bilene bak meg.” De neste seks bilistene i køen møter et blidt ansikt som kan fortelle at “damen i bilen foran har betalt for deg, bare kjør, og ha en hyggelig dag.” Bak på damens bil kan man lese på et klistremerke: Praktiser tilfeldig godhet og sanseløst vakre handlinger! En annen kvinne noterer ned setningen. Hennes mann får se den, og skriver den på tavlen på skolen. En av jentene i klassen forteller den til sin far som er medarbeider i en avis. Avisen trykker den. En kvinne siterer setningen for en venn, og vennen bestemmer seg for å gjøre setningen til en leveregel – det man ønsker mer av her i verden, skal man praktisere spontant og tilfeldig. Godhet spres.

Senere blir setningen å finne på klistremerker, buttons, visittkort, på vegger og brev. En mann legger en mynt på parkometeret like før eieren får bot. En gjeng ungdommer dukker opp med bøtter og koster, inntar en skitten, forfallen leiegård og vasker den fra innerst til ytterst mens de eldre beboerne ser på med store øyne. Et annet sted måker en tenåring familiens innkjørsel. Spontant tar han naboens innkjørsel også – pokker heller, tenker han, det er ingen som ser meg! Det gode anarki! En mann har nettopp fått bilen påkjørt av en yngre kvinne. “Bare en ripe,” sier han og vinker kvinnen av gårde med et smil. Tilfeldig godhet. En mann planter påskeliljer langs veikanten, i vinden fra passerende biler. Tankeløs skjønnhet! Et annet sted går en mann og plukker opp bøss fra gaten.

Du smiler vennlig til den gamle mannen på fortauet. En søt forstyrrelse! Når du praktiserer tilfeldig godhet og tankeløs skjønnhet føler du deg uunngåelig lettere og gladere. Alle revolusjoner begynner i det små.

 

Du finner dette lille stykket, og mye annet godt og inspirerende stoff, i Flux’ Julehefte om mirakler. Ha en riktig god adventstid!

 

0 Tanker om “En søt forstyrrelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *