Flux-aktiviteter høsten 2016

Flux Forlag 4.august 2016 ~ Legg igjen en kommentar

Høsten er på vei, og vi håper alle har hatt en fin sommer så langt! Flux-planene for de neste månedene er i ferd med å spikres, og i dag deler vi aktivitetsplanen for august og september med dere. Mye spennende kommer til å skje, og vi håper å se så mange som mulig av dere de neste månedene!

To sentrale stikkord for arbeidet i Flux Forlag er dialog og bevissthet. Dialog har vi valgt som stikkord fordi måten vi kommuniserer på er vel så viktig som hva vi kommuniserer, og fordi god kommunikasjon – uavhengig av forståelse og enighet om innhold – gjør verden til et bedre sted å være. Vi har også valgt bevissthet som stikkord, fordi en rimelig grad av samarbeid og harmoni i verdens utrolige mangfold krever oppmerksomhet og refleksjon. Dette er litt for ofte mangelvare i samfunnet vårt, men det er samtidig godt innenfor menneskelig rekkevidde.

Dette er de neste aktivitetene på vår plan. Ser vi deg? 🙂

 

6. august:  Fauskivalen i Hemsedal

På Fauskivalen i Hemsedal kan du komme og snakke med oss om  Naturlige verdier med utgangspunkt i Arne Næss og dialogen. Lørdag 6. august klokken 10:00 kan du nemlig møte Henrik B. Tschudi, Christian Valentiner og Trine-Line Biong fra Flux Forlag i programposten “Bokhjørne”.  Denne programposten er gratis, og du behøver ikke å melde deg på på forhånd.

Du kan lese mer om Fauskivalen her. 

 

18. august: Fengselsdialog starter opp med Bredtveit fengsel

Høsten 2016 skal vi samarbeide med Bredtveit fengsel og ha dialog med ansatte og innsatte annenhver uke. I denne forbindelse tar vi også med sivile inn i dialogen som en del av arbeidet. De som har vært med på kurs eller som har vært en del av “Dialog i praksis” (se lengre ned) vil kunne bli forespurt. Målet med denne aktiviteten er å løsne opp i misforståelser og å trene på dialogiske ferdigheter slik at vi kan skape en ny kultur.

 

24. august: Boksalg hos Flux

Fra klokken 16:00 – 19:00 onsdag 24. august vil vi ha salg på mange av våre titler. Her kan du gjøre et kupp, så det er vel verdt å ta turen innom oss i Odinsgate 32 i Oslo denne dagen. Vi vil ha lett servering, og kanskje dukker også noen av våre forfattere opp?

Følg med på Facebook for mer informasjon!

 

6. september: Oppstart av kurset “Dialog i praksis”

En gruppe på 8-12 personer møtes i våre lokaler over fire kvelder for å praktisere dialog som samtaleform. Tema eller innhold varierer – det kan være forhåndsbestemt, eller det kan dukke opp spontant. Vi praktiserer spilleregler som lavt tempo, at alle er likeverdige og at alle har delvis rett, samtidig som vi øver oss på å utsette vurderinger og å snakke rett fra hjertet . Mange deltakere opplever at de lytter og snakker med andre på en helt ny måte etter dette kurset, og kommer gjerne tilbake for videre praksis.

Flux sin forståelse av dialog er inspirert hovedsakelig av David Bohm:

Dialog er en kollektiv observasjon av hvordan skjulte verdier og intensjoner kan styre oppførselen vår, og hvordan ubemerkede kulturelle ulikheter kan kollidere uten at vi skjønner hva som skjer.

Du kan lese mer om “Dialog i praksis” og melde deg på her.

 

30. september: Oppstart av kurset “Alene”, med Astri Hognestad

Vi arrangerer også et kurs rundt temaet alenehet denne høsten. Forfatteren av boken Alene vil , sammen med en fra oss i Flux, holde et kurs som går over fire kvelder. Her vil vi blant annet snakke om forskjellen på det å være alene og det å være ensom, alenehet som utfordring og som mulighet til personlig vekst, og det å kunne forme livet sitt basert på sin egen integritet. Vi ønsker fremfor alt å få frem en dypere forståelse av verdien i det å være alene, i et samfunn som ofte baserer forventningene sine på det å finne en livspartner.

Astri Hognestad er utdannet psykoterapeut og har arbeidet som terapeut siden 1990.

Denne kursrekken er over, men se på våre aktivitetssider for aktuelle arrangement.

 

Ellers har vi også mange spennende boknyheter på tapetet denne høsten. Det kommer mer om dette på bloggen senere, så følg med for oppdateringer! Du finner oss på Facebook, eller du kan abonnere på nyhetsbrevet vårt. Du finner påmelding øverst til høyre!

 

Kanskje du også vil lese:

Fengselsdialog – der alle lærer og ingen underviser

Det er din tur til å hjelpe verden

Dialog trenger inn til kjernen

Ingen kan skremmes til å bli god

Har samfunnet plass for de som er alene?

0 Tanker om “Flux-aktiviteter høsten 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *