Har du lyst til å teste dine analytiske evner?

Flux Forlag 11.juni 2018 ~ Legg igjen en kommentar

Hvordan putter du en giraff inn i et kjøleskap?

Riktig svar: Åpne kjøleskapet, putt inn giraffen og lukk igjen døren. Spørsmålet er en test på om du har en tendens til å gjøre enkle ting på en altfor komplisert måte.

 

Hvordan putter du en elefant inn i et kjøleskap?

Sa du: Åpne kjøleskapet, putt inn elefanten og lukk igjen døren? Feil. Riktig svar: Åpne kjøleskapet, ta ut giraffen, putt inn elefanten og lukk døren. Dette er en test på din evne til å tenke gjennom virkningene av dine tidligere handlinger.

 

Kongeløven holder dyrenes verdenskongress. Alle dyrene deltar… bortsett fra ett. Hvilket dyr er det som ikke deltar?

Riktig svar: Elefanten. Elefanten befinner seg i kjøleskapet. Du har nettopp puttet den inn der. Spørsmålet tester din hukommelse.

OK, du har kanskje ikke svart riktig på de tre første spørsmålene, men nå får du en ny sjanse til å teste dine evner.

 

Det er en elv du må over, men du vet at elven pleier å være full av krokodiller og du har ingen båt. Hvordan takler du dette?

Riktig svar: Du hiver deg uti og svømmer over. Har du ikke fulgt med? Alle krokodillene er på dyrekongress. Dette er en test på om du er rask til å lære av dine feil.

 

Ifølge Anderson Consulting Worldwide svarte omtrent 90% av forskjellige fagfolk feil på alle spørsmålene, mens mange førskolebarn svarte riktig på mange av spørsmålene. Anderson Consulting sier at dette beviser en gang for alle at de fleste profesjonelt utdannede har en fireårings hjernekapasitet.

– Hentet fra Omnipedia

 

Utdrag fra Flux livsfilosofisk magasin #41 «Skjebne» (2005)

0 Tanker om “Har du lyst til å teste dine analytiske evner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *