Katy Bowman kommer snart på norsk!

Flux Forlag 23.mars 2017 ~ Legg igjen en kommentar

Er du også litt lei av maset om at du egentlig burde trene på helsestudio og gå endeløse mil på tredemølla for å holde deg i form? Det er jeg. Det er mye jeg heller ville gjort enn akkurat det, selv om trening i og for seg er viktig.

Av og til dukker det opp vage minner om at det pleide å være mye enklere. Aktivitet var noe som bare liksom skjedde av seg selv en gang. Når ble det så innmari komplisert å bevege seg? Når var det man skulle begynne å spare tid på alt mulig, men isteden endte opp med å få mindre av alt det som er viktig? Og hvilken pris betaler vi for alt dette?

Katy Bowman har mange av svarene, i tillegg til at hun bidrar med både biomekanisk kunnskap og inspirasjon til hvordan livet forøvrig kan gjøres enklere. Hennes bok Movement Matters er nå i ferd med å få norsk drakt, hvor den heter Naturlig bevegelse.

I dag skal du få en bitteliten smakebit av manuset:

Det var ikke en rask spasertur til treet og tilbake igjen (som dere med barn vet); det var en ekskursjon som tok to timer. JA, to timer tok det å gå en knapp kilometer. Og før du tenker: «Jeg har ikke to timer til overs, så dette funker ikke for meg», vil jeg bare minne deg på listen jeg nevnte tidligere. I dette eksempelet beveget jeg meg i to timer. Jeg var utendørs i to timer. Jeg var sammen med familien min i to timer. Jeg var offline og skjermfri i to timer. Jeg brødfødde familien min, eller enda viktigere, de brødfødde seg selv. Barna mine beveget seg utendørs i to timer. Barna mine lærte i to timer om ting jeg ønsker de skal vite om natur; om sunt kosthold, om hvor maten kommer fra, om hvordan de bruker kroppene sine, om personlig ansvar, om sløseri og overforbruk. Alt sammen ble dekket av én sankeøkt, og jeg trengte ikke å si ett ord. Det var læring i sin mest naturlige form. Sånn jeg ser det, tok det bare to timer å utrette det jeg tidligere trodde ville ta seks eller ti.

 

Naturlig bevegelse av Katy Bowman er forventet i salg i mai, så følg med!

0 Tanker om “Katy Bowman kommer snart på norsk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *