Medisin mot maktesløsheten – om Ingrids favorittbok

Ingrid 16.mars 2017 ~ Legg igjen en kommentar

I likhet med mange andre, er det én følelse jeg har kjent på oftere enn før den siste tiden. Følelsen av maktesløshet. Og tross at jeg lever i det individfokuserte vestlige samfunnet, handler ikke maktesløsheten bare om meg selv denne gangen. Den handler om verden og frykten for hvor vi er på vei. Jeg skal ikke liste opp bekymringene mine her, for det er ikke selve bekymringen dette innlegget handler om. Dessuten er jeg ganske sikker på at jeg deler bekymringer med mange av dere. Grunnen til at jeg nevner dem nå, er for å fortelle hvordan et bittelite forlag som jeg er så heldig å få jobbe for, viser meg at vi ikke behøver å føle oss maktesløse. Og det gjør ingenting om idealismen er drevet av et ønske om å få det bedre selv, når bivirkningene er at verden også blir litt bedre av det.

Til poenget. Jeg har fått gleden av å skrive om mine Fluxfavoritter, og som fersk fluxer, er det dessverre litt begrenset hvor mange bøker jeg faktisk har fått lest. Det jeg derimot har fått, er et begeistret innblikk i hvordan det lille forlaget Flux i årevis har turt å gi ut en haug med bøker som åpner opp for å se litt nytt på verden.

Og hva har det med maktesløsheten å gjøre? Jo, for meg ble det plutselig mulig å bidra til å skape en bedre verden uten å ha større makt enn makten over mine egne valg. For man kan praktisere fred i en krigersk verden og en vakrere verden er mulig. Er det ikke egentlig så enkelt? At hvis vi alle forsøker å være så bra vi bare kan, så er bivirkningen at alle andre også får det litt bedre? Fluxkatalogen inneholder en rekke bøker som viser deg hva du kan gjøre, hvordan du kan bevege tanken, hvilke muligheter som ligger i deg selv og hvilke muligheter som bare venter på å bli oppdaget i samfunnet. Her finner du bøkene som tør å drømme om å forandre verden til det bedre.

Ashley Judd har visstnok sagt at det er uforskammet å peke på et problem uten å tilby en løsning i samme slengen – og nettopp dette er Fluxbøkene gode på.

Om det gjelder en grønnere hverdag, et nytt blikk på kapitalismen, en teori om en utopisk verden, eller innføring i gammel kinesisk filosofi, summen av Fluxutgivelsene viser at nettopp – En vakrere verden er mulig – og den er derfor min uleste favorittbok denne gangen.

– Ingrid

 

 

Kanskje du også vil lese:

Hva gjør du når du ikke kan gjøre noe som helst?

Er verden i ferd med å falle fra hverandre?

Store problemer krever små løsninger

Er du desillusjonert?

0 Tanker om “Medisin mot maktesløsheten – om Ingrids favorittbok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *