Nyttårskavalkaden 2016

Flux Forlag 28.desember 2016 ~ Legg igjen en kommentar

2016 er på hell, og det er på tide å se tilbake på året som har gått i Flux. Mye har skjedd, både med tanke på utgivelser, ansettelser, spennende semestre og ikke minst fengselsarbeidet vårt – og vi føler at vi går et nytt, begivenhetsrikt år i møte med det grunnlaget vi har lagt i året som gikk. Bøkene vi har publisert i år har vært i god Flux-ånd og godt fordelt over temaene filosofi, bevissthet, vitenskap og psykologi. I tillegg har vi også gitt ut titler for deg som enten har med mennesker og kommunikasjon å gjøre, eller som av ulike grunner lever livet ditt alene.

Flux har etterhvert blitt mer enn et forlag, og to av årets nyutgivelser har blitt til aktiviteter i Flux-lokalet. I vinter kom Jens André Herbener, forfatteren av Naturen er hellig, til oss for å holde foredrag. Han kom med båt fra Danmark for å skåne miljøet fra unødvendig belastning fra fly, og han lærte oss også at det er fullt mulig å gå med klær selv om de ikke er helt nye lenger. Et inspirerende eksempel til etterfølgelse!

I høst hadde vi dessuten et semester over temaet “alene”, med Astri Hognestad, forfatter av boken med samme navn Alene. Her gikk vi gjennom temaer som dukker opp når man av ulike grunner lever livet sitt alene uten en livspartner og jobbet også mye med følelser rundt alenehet som vi alle bærer på. Vi har også hatt to semestre med “Dialog i praksis”, hvor samme gruppe mennesker har møtt hverandre over fire ganger og praktisert dialogiske ferdigheter. Disse gruppene som dannes gir mye lærdom og undring og nye forbindelser knyttes mellom mennesker. Det går rett inn i hva vi ønsker å jobbe frem i alt hva vi gjør i Flux, det å inspirere til nye tenkemåter og gode handlinger.

Dialogpraksisen har også vært med oss inn i fengsel i år. I første halvdel, hadde vi en fast dialoggruppe i Bergen fengsel med innsatte og ansatte – du kan lese mer om dette her. I høst har vi tatt med oss fengselsdialog inn i Bredtveit kvinnefengsel og vil fortsette der i 2017. Det å praktisere dialog handler mye om hvordan vi møter hverandre som mennesker – uavhengig av titler, bakgrunn, kultur og andre ting som kan sees på som mer overfladiske når alt kommer til alt. Vi bærer alle med oss vår egen sannhet, og det er viktig å både kunne kommunisere denne og å samtidig lytte og forsøke å forstå andre menneskers sannheter som igjen kan skape felles mening – selv når det er tøft, og selv når det er vanskelig. Kanskje spesielt da.

Når det gjelder staben i Flux, har det også skjedd forandringer i året som gikk. Jeanette Flåterud begynte å jobbe hos oss som freelancer i mars, og har blitt mer og mer involvert i både drift, markedsføring og redaksjonelt arbeid. Hun går nå over til å bli ansatt i 40% stilling i 2017. Samtidig kommer også Ingrid Goverud Ulstein inn i 50% stilling, med sin lange erfaring fra forlagsbransjen – både som tidligere ansatt hos Spartacus forlag, og som eier av Ljå forlag. Vi gleder oss veldig til å jobbe sammen og ta Flux til nye høyder i året som kommer! Torill Eide, som frem til nå har jobbet hos oss i halv stilling, har tatt i mot muligheten til å ta en doktorgrad i helsefremmende arbeid. Hun forlater oss heldigvis ikke helt – hun blir fortsatt å finne hos oss en dag i uka. Kari Bu vil fortsette å publisere nyhetsbrevet jevnt og trutt og jobbe redaksjonelt gjennom 2017, og Trine-Line Biong er med på det meste av det som skjer i forlaget.

Vi har mange spennnende planer for de neste årene, og vi gleder oss alle sammen til å ta fatt på det nye året 2017. Mange spennende titler er planlagt utgitt, dialogarbeidet skal videreutvikles og det myldrer også av gode ideer til aktiviteter og semestre. Vi håper du vil finne noe av interesse fra Flux i 2017.

Godt nyttår og takk for det gamle fra Flux! 🙂

 

Tanker om “Nyttårskavalkaden 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *