Sensommersalg og gode menneskemøter

Flux Forlag 1.september 2016 ~ Legg igjen en kommentar

Årets sensommersalg er overstått, og som alltid var det god stemning i Flux-lokalene. Bordene bugnet av gamle og nye bøker, og med blomster, litt vin, salt snacks og svak jazzmusikk fra naborommet, var stemningen satt for en fin sensommerkveld i varmen. Mange bøker fikk nye eiere, og dette lover godt for høstens leseopplevelser!

Men det viktigste for oss her i Flux, er møtet med menneskene. Vi ser dere som oftest bare på Facebook eller i nettbutikken (med unntak av kursene våre), og vi er veldig glade i det fine som skjer når vi treffes i “det virkelige liv”. Det er noe spennende som skjer da, når mennesker møter hverandre ansikt til ansikt. Kanskje blir man oppmerksom på at ulike mennesker får frem ulike sider ved oss selv: Med ham er jeg sånn, men med henne blir jeg alltid sånn. Sosiologien forklarer dette med roller og at to mennesker ikke kan ha den samme rollen i en relasjon samtidig. Da blir det alltid en kamp om den samme rollen, eller utfordringer med å ta den rollen man helst vil ha dersom den andre velger å ikke spille sin komplimentærrolle. Det er for eksempel vanskelig å krangle med noen som ikke er innstilt på å vinne argumentasjonen.

Likevel kan vi ikke koke ned menneskemøtene til bare ren, automatisert rollespilling. Det er noe mer som skjer, noe udefinerbart. En vag stemning oppstår. Man snakker med noen man føler seg vel sammen med, uten å kanskje helt forstå hva det er som skaper denne følelsen. Spørsmål vi liker å stille, er hvorvidt man selv kan ta ansvar for å bringe frem denne følelsen i andre eller ikke, og om ikke dette også på sett og vis former vår egen identitet. Individet blir ikke til i et vakuum – det blir til i møte med andre. Du speiler deg i Den Andres ansikt, og du skaper derfor også en del av deg selv gjennom de menneskene du velger å møte og måten du møter dem på. Dette er et sentralt element i vårt arbeid med for eksempel kurset Dialog i praksis.

For oss i Flux er derfor sensommersalget inspirerende og meningsfullt av flere grunner. Ikke bare får vi vist dere alle de fine bøkene vi har fått lov til å bringe ut på det norske markedet, men vi får også bli bedre kjent med gamle og nye fluxere. Og vi undrer oss igjen over det gode som skjer i menneskemøter.

Vi ser frem til høstens kurs, som du kan lese om her, og håper at mange av dere også dukker opp på julesalget vårt i desember!

Her følger noen bilder fra sensommersalget:

flux salg 1

 

flux salg 2

 

flux salg 3

 

flux salg 4

0 Tanker om “Sensommersalg og gode menneskemøter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *