Sommerbrev

Flux Forlag 6.juli 2017 ~ Legg igjen en kommentar

Kjære Flux impuls-leser,

Det er sommer. Det er ferietid. Flux tar late dager i juli. Vi kommer tilbake i august, og da vil vi skille ut Flux Dialog fra forlaget. Det blir stiftet som forening, for å utføre samfunnsprosjekter der samtaleformen dialog er bærebjelken. Ved hjelp av dialog vil vi  jobbe for å få frem folks kreativitet og mangfold, og nære vårt alles ønske om å bidra og være i relasjoner. Vi lar forskjellene få være der og utforsker dem uten å ville forandre dem. Og det skaper forandring.

Forlaget har noen færre titler i høst, for å få mer tid til å hjelpe bøkene ut til leseren. Vi er et lite team.

«Fluxen» fengselsdialog på Bredtveit utvides til flere avdelinger i høst. Flere ansatte blir med. Et eksempel på hva «Fluxen» har gjort der: En stille tilbaketrukket kvinne satt i flere måneder uten å si noe i dialogrundene. I dag, ti måneder senere, er hun den som viser besøkende jurister, representanter fra department og så videre rundt på avdelingen. Rolig og klart forklarer hun hva det måtte være.

Vi har lett for å tro at vi må tenke stort for å forandre verden. Men endring skjer ikke før folk endrer atferd, og det starter i det små. Livene våre begynner i hverdagen. Det er der vi må ta fatt på gode handlinger.

Trygve Svensson sa til Klassekampen 30. mai i år: Vi er alle medlemmer i den klubben som heter «Vi som puster nå.» Sammen i vår samtid. De eneste som kan gjøre noe med den.

Margaret Wheatley er et fyrverkeri av en aktivist og buddhist. Her til slutt gir vi dere en artikkel om dette å se at vi er sammen, alle som en som puster nå: “Fellesskapets løfter og paradokser“. Vi håper dere får glede av den.

Vi trenger deg og din interesse for samfunn, mennesker og natur, for nytenkning, ettertanke og viktige spørsmål. Del gjerne Flux impuls-brevet med folk du mener kan ha glede av det. Du kan også følge oss på Facebook.

 

PS! Husk også at vi har sommersalg gående, hvor du kan finne mange gode bøker til en god pris!

God sommer fra Trine-Line, Torill, Jeanette, Kari og Bente

 

 

Tanker om “Sommerbrev

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *