Vi er alle en del av “Den Ene Bevissthet”

Flux Forlag 11.august 2017 ~ Legg igjen en kommentar

Boka Ett med alt av Larry Dossey er neste bok ut på Flux Forlag i høst. Dette er en bok som for det første setter paranormale opplevelser inn i et større filosofisk bilde, og som for det andre også forteller interessante historier fra virkeligheten. Mange av oss har opplevd ting vitenskapen ikke helt klarer å gi noen god forklaring på, som for eksempel telepati, fjernhealing og forutanelser. Dossey mener disse opplevelsene hører til i et slags felles område som han kaller Den Ene Bevissthet. Her, i dette feltet, er man forbundet med alt, og kan hente ut informasjon man ellers ikke ville hatt tilgang til.

I dagens blogginnlegg deler vi en del av Dosseys innledning, hvor han forklarer hva Den Ene Bevissthet er.

 

Vi kan oppleve Den Ene Bevissthet på en rekke forskjellige måter. Tenk på den som en kilde i ørkenen vi må gå til for å drikke. Kanskje kommer vi dit alene og gjør oss denne erfaringen for oss selv, eller kanskje møter vi et annet individ der, en gruppe eller kanskje en hel forsamling. Nettopp da, når vi «drikker» av Den Ene Bevissthet, kan denne opplevelsen påvirke oss, hver enkelt, individuelt og manifestere seg som et transcendent øyeblikk, en eurekaopplevelse eller et kreativt gjennombrudd. Eller kanskje vi mottar informasjon på en uforklarlig måte, som ved en åpenbaring, eller får et forvarsel som viser seg å stemme. Alternativt kan opplevelser av Den Ene Bevissthet omfatte to eller flere personer, som når partnere, søsken, tvillinger, kjærester eller grupper av individer deler emosjoner, tanker eller følelser på avstand. Som vi skal se kan dette også skje på tvers av arter. Selv om hendelser knyttet til Den Ene Bevissthet varierer i det uendelige, har de det til felles at de omfatter ubegrenset, utvidet innsikt.

Men hvordan kan vi være sikre på at Den Ene Bevissthet eksisterer? Det finnes ikke noe måleinstrument eller noen innretning som kan justere den. Dette problemet gjelder mange ting vi tror er virkelige, men som ikke kan måles direkte – kjærlighet, omsorg, medfølelse, patriotisme eller en forkjærlighet for brødskiver med peanøttsmør og syltetøy, bare for å nevne noen. I slike situasjoner setter vi opp uformelle kriterier for å bevise for oss selv at visse ting faktisk eksisterer. For eksempel antar vi at en omsorgsfull person vil oppføre seg på en viss måte, og hvis denne personen så oppfører seg som forventet, antar vi at han eller hun virkelig er i stand til å gi andre kjærlighet. Ved fravær av målbarhet kan vi bruke den samme tilnærmingen til Den Ene Bevissthet.

Så hvilke kriterier skal vi sette opp for å vise at Den Ene Bevissthet eksisterer? Hvordan vil sinn, eller bevisstheter, som er forbundet og overlappende, manifesterer seg i dagliglivet? Hvis individuelle bevisstheter er knyttet sammen med alle andre bevisstheter via Den Ene Bevissthet, hva slags opplevelser vil individene ha? Hvordan kan de vite at de er del av en større bevissthet? Hvis Den Ene Bevissthet eksisterer, kan vi forvente å se følgende:

  • En person vil kunne dele tanker og følelser – og til og med fysiske fornemmelser – med et menneske som befinner seg langt borte og som man ikke har noen sansemessig kontakt med.
  • Et individ vil kunne vise til detaljert kunnskap om en død person, som man ikke kunne tilegnet seg gjennom vanlige kanaler.
  • Det vil kunne oppstå avstandskommunikasjon mellom mennesker og sansende ikke-menneskelige vesener, som kjæledyr.
  • Store grupper av dyr – flokker, hjorder, bølinger – vil oppføre seg på en så strengt koordinert måte at det tyder på overlappende
    bevisstheter.
  • Et døende eller friskt individ vil kunne oppleve direkte kontakt med en transcendent sfære hvor det blir avdekket at man faktisk er del av en større bevissthet som er uendelig i rom og tid.
  • Et individ vil kunne finne gjemte eller tapte ting kun ved hjelp av mentale funksjoner, eller motta i detalj, uten sansekontakt, avstandsbilder som kun er kjent for noen andre.

Nå er det faktisk slik at ingen av disse mulighetene er hypotetiske, de er alle reelle, som vi skal få se. Og fordi de eksisterer, kan vi med rette konkludere med at Den Ene Bevissthet også er reell. Vi kan også finne bekreftelse hos en rekke kreative genier på så varierte og innsatskrevende områder som teoretisk fysikk, filosofi og musikk, og som opp gjennom århundrene har gitt uttrykk for sin tro på Den Ene Bevissthet.

 

Ett med alt av Larry Dossey er ventet inn på kontoret ca 20. august, og kan forhåndsbestilles allerede nå. Fri frakt!

Oversatt til norsk av Janneke Flem Jansen.

Kanskje du også vil lese:

Hvordan kan paranormalt være unormalt?

Sammenfiltrede sinn og telepati – er det mulig?

Du vet mer enn du vet – bruker du intuisjonen din?

En ikke-lokal bevissthet

0 Tanker om “Vi er alle en del av “Den Ene Bevissthet”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *