Boklansering: Økologisk økonomi av Ove Jakobsen

Dato: 27-11-2019

NB! Dette arrangementet krever ikke påmelding. Arrangementet er gratis, og det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder.

Velkommen til lansering av Ove Jakobsens bok Økologisk økonomi på Kulturhuset i Oslo, 27. november kl. 18.30.

 

Hvilket samfunn skal vi bygge fremtiden på?

Norges ledende ekspert på økologisk økonomi, Ove Jakobsen, er professor i økologisk økonomi på Nord universitet og har forsket og undervist innenfor økonomiens etikk, miljøledelse, kretsløpsøkonomi og økologisk økonomi i mer enn 20 år.

Jakobsen argumenterer for at den grønne økonomiens symptomdempende tiltak ikke er tilstrekkelig for å løse dagens utfordringer knyttet til økonomi, samfunn og miljø og at en endring forutsetter en ny politisk plattform der styrkeforholdet mellom liberalisme, marxisme og anarkisme er grunnleggende forskjellig fra det som kjennetegner dagens kapitalistiske system.

«Som veiviser til en alternativ økonomi er denne kunnskapsmettede og engasjerte boken unik. Jakobsen skaper en syntese av idéhistorie, økonomisk historie, kritisk samtidsdiagnose og økofilosofi som viser at det er nødvendig å tenke nytt og annerledes om økonomiens mål og mening. Den fortjener å få mange lesere, ikke minst blant beslutningstagere.»

– Thomas Hylland Eriksen, Professor i sosialantropologi, UiO

Det vil også være salg av boken, og mulighet for å få den signert av forfatter.

Vel møtt!

Tid: kl. 18:30 - 20:00
Pris: 0,00 kr
Sted: Kulturhuset i Oslo