Flux semester – om følelser

Med Astri Hognestad
Dato: 26-09-2017

Flux semester om følelser

Flux skole vil bidra til ny innsikt rundt essensielle livstemaer. Du blir utfordret til å tenke dypt.

Høsten 2017 arrangerer Flux skole et semester om temaet følelser. Selv om følelser er sentrale i livet, blir de ofte bevisst eller ubevisst skjøvet vekk. Men følelser styrer oss desto mer på et ubevisst plan. Noen mennesker har, av ulike grunner, helt mistet kontakten med følelsene sine. Det kan føre til problemer i forhold til familie og venner. Psykiske problemer oppstår ofte der følelser ikke har fått plass. 

Vi snakker om følelser og uttrykker dem i mange sammenhenger, både offentlig og privat. I nære forhold er følelsene ofte det som binder og skaper trygghet, tillit og gir grobunn for at den enkelte kan utvikle seg. Samtidig kan konflikter mellom partnere, mellom venner, mellom foreldre og barn, mellom søsken eller på arbeidsplassen bli svært følelsesbetont og føre til utrygghet og i verste fall til sykdom.

Tematisk skal kveldene handle om hva følelser er, hvilke følelser vi har og hvilken funksjon følelser har i livet vårt. Vi vil blant annet se på hva som skjer når vi blokkerer følelser og om hvordan vi kan få bedre kontakt med dem. Og om hvordan følelser uttrykkes og hva som skjer i kroppen når følelser oppstår.

Dialogisk form

På Flux skole får du oppleve en møteplass hvor du deler dine tanker, ideer og erfaringer med andre nysgjerrige, åpne og tenkende mennesker. Kveldene ledes av en fra Flux-staben og en forfatter på forlaget. Du får en blanding av foredrag, gruppeaktivitet og dialog. Formen er dialogisk, målet er ikke å komme til enighet eller klare konklusjoner, men å lytte og åpne for nye lag av mening og sammenheng. 

Astri Hognestad har gitt ut flere bøker hos Flux, og hun jobber nå med en bok om følelser. Hennes siste bok heter Alene - et rom for undring og endring. Her kan du lese et utdrag fra boken. Hognestad (f. 1946) er utdannet psykoterapeut ved C. G. Jung-instituttet i Sveits, og har praktisert som terapeut siden 1990. Denne høsten leder hun kveldene om følelser.

I prisen er disse to bøkene inkludert: LOVE 2.0 og Kunsten å bruke følelser.  

 

Praktisk

Den samme gruppene møtes over fire kvelder.

Prisen er kr 2600,- og inkluderer to Flux-titler. 

Kveldene varer fra kl 18:30 - 21:00, og datoene for dette semesteret er:

26. september

24. oktober

7. november

28. november

Lett servering (te/ kaffe, samt kjeks, nøtter eller tilsvarende) er inkludert i prisen.

Påmelding. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. 

 

 

Tid: kl. 18:30 - 21:00
Pris: 2600,00 kr
Sted: Flux Forlag