Kari Gåsvatn Boklansering 7. mars

Dato: 07-03-2019

NB! Dette arrangementet krever ikke påmelding. Arrangementet er gratis, og det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder.

Velkommen til lansering av Kari Gåsvatn sin bok Geriljahagen på Litteraturhuset i Oslo, 7. mars kl. 18.30.

En selvdyrket reddik er et bitte lite stykke motmakt. Høner i hagen er motmakt. Selv om vi ikke riktig får sving på dyrkingen, begynner vi å stille spørsmål: Hvor kommer maten fra, hva er den tilsatt, og hvem tjener penger på den?

Mangeårig Nationen-journalist Kari Gåsvatn skriver en engasjerende og inspirerende bok om mat som politikk, om hvordan du kan bli en geriljagartner selv, og om viktigheten av å ta maten tilbake fra de hvite frakkene og de mørke dressene og stole på magefølelsen, bokstavelig talt: Hva slags mat gjør meg godt? 

Gåsvatn vil blant annet snakke om bokens innhold, etterfulgt av en panel-debatt bestående av politikere, bønder og urbane gartnere rundt temaet allianser

Bønder som driver på naturens premisser, trenger urbane dyrkere som alliansepartnere. Bygartnere trenger bønder som ser de som alliansepartnere. 

Til slutt åpnes det for spørsmål fra salen. Det vil også være salg av boken, og mulighet for å få den signert av forfatter.

Det er vi vanlige samfunnsborgere som må gi politikerne mot til å velge det naturnære landbruket og den kortreiste maten. Et landbruk med gode livsbetingelser for mikrolivet i jorda, plass for insekter og et mangfold av vekster og dyr. Ved å engasjere oss i urban dyrking og å spise annerledes og mest mulig kortreist, kan vi styrke bevegelsen for et mer miljøvennlig landbruk og mer ekte mat.

Vel møtt!

Tid: kl. 18:30 - 21:00
Pris: 0,00 kr
Sted: Litteraturhuset