Finn spisevenner på nett

12-10-2013

Internett gir oss stadig nye måter å møtes på. Nå kan et norsk initiativ gjøre mer for livskvaliteten din enn Facebook. Metteliva Henningsen fikk ideen en dag hun satt alene i leiligheten sin og spiste middag.

Er det ikke rart at mange lager lekre retter i koselige leiligheter, uten at andre får glede av det? Kanskje må restene kastes og beboeren brenne inne med spennende samtaleemner. Metteliva flyttet fra København til Stavanger før hun satte ideen sin ut i live. I vår møtte hun Jan Helge Maurtvedt og Michael Calder på Startup Weekend i sin nye hjemby.

eatincommon

SAMMEN STARTET DE selskapet og nettsiden Eat In Common. Her kobles folk som vil lage mat med de som vil møtes og spise sammen. Verten lager mat etter eget ønske, og åpner hjemmet sitt for påmeldte gjester. Som vert setter du en pris per gjest fra 75 til 450 kroner. Du bestemmer selv hvor mange plasser du tilbyr. Nettsiden presenterer aktuelle måltidstreff med meny. Foreløpig er det mye middag og dessert, men det kan også være frokost eller lunch.

— Vi jobber hardt i disse dager for å gjøre siden vår så enkel og brukervennlig som mulig, og samtidig sikre at vertskapet kan godkjenne gjestene før selve måltidet, som vi håper vil gi en god trygghetsfølelse, sier Metteliva.

I STAVANGER HETER DET at det tar halvannet år å få et sosialt liv hvis du er ny i byen. Gründerne mener Eat In Common er ekstra verdifullt for nyinnflyttere og turister. Men hvem som helst kan melde seg som vert eller gjest. I sommer er konseptet testet ut, og i oktober lanseres det i Oslo og Stavanger. Deretter står andre byer og land for tur.

Nettsiden har internasjonale ambisjoner, og presenterer alt på engelsk. Den fungerer som et mellomledd som skaper tillit mellom fremmede. Eat In Common tar imot betaling fra gjestene og formidler pengene videre til verten, mot en liten andel av summen.

— Vi arbeider også med en forsikringsavtale dersom noe skulle gå veldig galt, men vi regner jo selvfølgelig med at folk oppfører seg pent og følger vår gjestekode, sier Metteliva.

LIGNENDE NETTSTEDER har lyktes godt med å bygge tillit mellom fremmede. Airnib formidler overnatting i private hjem. Eat With har samme konsept som Eat In Common, men omfatter ikke Norge. Begge har oversiktlige nettsider hvor brukerne registrerer seg med litt informasjon om seg selv. Den som har brukt tjenesten, kan gi vertene omtale og «karakter». Det senker terskelen for at andre kan stole på folk de ikke kjenner.

Vil du se gjennom aktuelle måltidstreff eller melde deg som vert, besøk eatincommon.com (siden er under utvikling). Det fins også en Facebook-side med siste nytt og stemningsrapporter.

0 Tanker om “Finn spisevenner på nett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *