Har du lyst til å teste dine analytiske evner?

16-11-2009

Hvordan putter du en giraff inn i et kjøleskap?
Riktig svar: Åpne kjøleskapet, putt inn giraffen og lukk igjen døren. Spørsmålet er en test på om du har en tendens til å gjøre enkle ting på en altfor komplisert måte.

Hvordan putter du en elefant inn i et kjøleskap?
Sa du: Åpne kjøleskapet, putt inn elefanten og lukk igjen døren? Feil! Riktig svar: Åpne kjøleskapet, ta ut giraffen, putt inn elefanten og lukk døren. Dette er en test på din evne til å tenke i gjennom virkningene av dine tidlige handlinger.

Løvenes konge holder dyrenes verdenskongress. Alle dyrene deltar… bortsett fra ett. Hvilket dyr er det som ikke deltar?
Riktig svar: Elefanten. Elefanten befinner seg i kjøleskapet. Du har nettopp puttet den inn der. Spørsmålet tester din hukommelse. OK, du har kanskje ikke svart riktig på de tre første spørsmålene, men nå får du en ny sjanse til å teste dine evner.

Det er en elv du må over, men du vet at elven pleier å være full av krokodiller og du har ingen båt. Hvordan takler du dette?
Riktig svar: Du hiver deg uti og svømmer over. Har du ikke fulgt med? Alle krokodillene er på dyrekongress. Dette er en test på om du er rask til å lære av dine feil.

I følge Andersen Consulting Worldwide svarte omtrent 90% av forskjellige fagfolk feil på spørsmålene, mens mange førskolebarn svarte riktig på mange av spørsmålene. Andersen Consulting sier at dette beviser en gang for alle at de fleste profesjonelt utdannende har en fireårings hjernekapasitet.

Hentet fra Omnipedia (Issue 9 April/May 2005)

3 Tanker om “Har du lyst til å teste dine analytiske evner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Du utelater viktige forutsetninger, derfor har ikke dette en verdi. Nummer 2 forutsetter at det er samme kjøleskap. I det virkelige liv ville jo ikke et kjøleskap vært på størrelse med en elefant, og det er i det virkelige liv de profesjonelt utdannede jobber. Forutsett at man har et kjøleskap som er 10 meter høyt og 5 kvadratmeter, hvordan putter man en giraf inn et kjøleskap? Gitt at vi snakker om samme kjølekspa, hvordan setter man et elefant inn i et kjøleskap. Gitt at vi tiden er den samme og alle dyrene er på et landsmøte, hvilket dyr mangler? OSV. Nå som jeg skjønner tankegangen ville jeg scoret 100% neste gang. Men logisk kan det ikke være når viktig informasjon er utelatt.

  2. Dette er da bare en spøk, Lily, og ingen virkelig test av analytiske evner. Snarere en test av om man har humor og evnen til ikke å ta seg selv så seriøst. Jeg svarte feil på alle spørsmål, selv om jeg egentlig er ganske flink til å analysere og trekke logiske slutninger. Men, dette lokket ihvertfall fram smilet mitt 🙂

  3. Når man først er inne på de logiske tankebaner; At 90% av fagfolk svarte feil og mange førskolebarn svarte riktig innebærer ikke nødvendigvis at de fleste fagfolk har en fireårings hjernekapasitet. Vi vet ikke om det gjelder de fleste, og det kan dessuten bety at mange fireåringer har bedre hjernekapasitet enn fagfolk.(Logikk kan være artig flisespikkeri)