Slik påvirker naturen oss – Samtale med Åse Dragland

 

Hva har forskere funnet ut av om hvordan naturen påvirker oss? På hvilken måte har barn og unges kontakt med naturen endret seg over tid? Hvilket potensiale finnes i naturens allsidighet og muligheter for mer mestring? 

Hva betyr det at stadig flere bor i, og flytter til, urbane strøk i dag, og hvor lite grønt skal egentlig til før det har positive ringvirkninger for oss? Hva blir viktig å tenke på i våre stadig mer urbane samfunn verden over, for å sikre oss tettere kontakt med naturen?

I denne episoden snakker vi med forskningsforfatter Åse Dragland om alt dette og andre funn hun gjorde seg da hun skrev boka «Slik påvirker naturen oss». Vi håper samtalen kan by på noen aha-opplevelser for alle om hvilken kraft som finnes i det grønne.

Programleder Jeanett A. Søderstrøm lovte å legge ved navnet på forfatteren Åse nevner innledningsvis i samtalen. Hun refererer til Alfred Russel Wallace (1823-1913), og boka kalt "Barbeint i Amazonas".

Vedrørende naturens selvhelbredelsessystem og termen biophilia, som Åse kommer inn på senere i samtalen, heter vitenskapsmannen Åse refererer til, Dr. Edward O. Wilson. Han er kjentfor sine teorier om at mennesker har det til felles å fokusere på liv og livgivende prosesser, og at vi blir dratt mot naturen fordi vi føler affinitet og kjærlighet til den.

Lytt til episoden her, eller der du hører podkast, f.eks.
Spotify eller Apple podcasts.

 
Flux Forlag1 Comment