Drepende kledelig
Drepende kledelig
ISBN: 9788283840582
Innbinding: Heftet
Sider: 354
Utgivelsesår: 2024
Historien om våre klær handler dessverre om slaveri, sprøytegiftbruk, titusener av årlige dødsfall, søppelfjell, helseskadelige tilsetningsstoffer og massiv spredning av mikroplast. Det lages, kjøpes og kastes altfor mange klær, av syntetiske fibre som skader naturen, andre livsformer og oss selv.
Historien om våre klær handler samtidig om mange lyspunkter. Om organisasjoner, enkeltmennesker og unge personer som ønsker å gjøre en forskjell. Om nye og gamle fibre som gir håp om en langt mer bærekraftig og mindre skadelig klesindustri. En historie som du kan påvirke gjennom dine valg.
Boken gir oss den informasjonen vi trenger for å ta gode valg. Drepende kledelig av den kritikerroste forfatteren Niels Christian Geelmuyden er foruroligende og oppløftende lesning. Boken gir deg spennende, verdifull og rikt kildebelagt kunnskap på et viktig livsområde.
Boken er ikke bare oppsiktsvekkende. Den er først og fremst innsiktsvekkende. Drepende kledelig vil forandre ditt forhold til klær og moderne klesproduksjon.
“Jeg trodde jeg visste en del fra før, men med denne boka har jeg lært meg mye, om de ulike materialene og tekstilindustriens brutale konsekvenser for mennesker og natur. Å kjøpe klær vil aldri bli det samme igjen, når man besitter kunnskap denne boken bugner av! Takk for at du har skrevet en god og opplysende bok! Måtte mange lese og lære.”
– Marian Rui Slettebakken, seniorrådgiver Verdens naturfond (WWF)
“En bok som kler av sannheten om klærne helt til siste fiber. Forfatter Niels Chr. Geelmuyden har i ren James Bond-stil gått inn i en klestunnel med sin kvessede blyant, og i andre enden oppsto boken Drepende Kledelig. Et klesplagg blir aldri det samme igjen.”
- Guri Haram, Luxury Aficionados
Omtaler
Niels Christian Geelmuyden river praktisk talt klærne av oss (Tønsbergs Blad, 08.10.24)
Klessjokket (Byavisa Tønsberg, 09.10.24)
Les utdrag fra boken
Klær er også plastsøppel
«Vi ble overrasket over den store andelen plast, fordi vi inkluderte alle tekstiler og fant mye sengetøy og håndklær, som gjerne er laget av bomull », forteller Anna Schytte Sigaard ved SIFO. Problemet med fibermerkingen er at de ikke alltid forteller sannheten, skriver Niels Christian Geelmuyden.
Billigbutikkenes bakside
Mens det avdekkes stadig mer problematiske forhold ved kinesiske nettbutikker som Shein og Temu, handler nordmenn der som aldri før. Niels Christian Geelmuyden ser kritisk på industrien.