Rygger dere inn i fremtiden?
Visste du at virksomheten din mest sannsynlig styrer etter prinsipper fra det 17. århundre? Og at den følger lineære prosesser som fysikere forkastet på 1970- tallet?
Hvor mye koster stresset deg?
Det vil neppe komme som noen overraskelse at vi, individuelt og kollektivt, lever under en god del stress.
Stabler du livet ditt sånn at du har tid til å bevege deg?
Tidsklemma. Vi kjenner alle til den. Det er unger som skal til og fra, det er middag som skal lages, det er klesvask som må tas, og det er jobb man ikke alltid klarer å legge igjen på kontoret når man går hjem.
Hvordan kan paranormalt være unormalt?
De fleste materialistiske dogmer holder stand uten for mange spørsmål. Men når det påstås at paranormale fenomener er illusoriske, blir det straks kontroversielt.
Slik blir du mer tålmodig
Tålmodighet kan være en utfordring for noen og enhver. Men visste du at det går an å trene den opp?
Store problemer krever små løsninger
Storhetens logikk devaluerer det personlige, mener Charles Eisenstein i denne artikkelen.
Økologisk kompetanse (ecoliteracy) – nye landskaper for læring
Gjennom de siste ti årene har mine kolleger og jeg utviklet en særskilt pedagogikk ved Center for Ecoliteracy i California – noe vi kaller “Utdannelse for bærekraftig livsførsel”. Det er en erfaringsbasert, deltagende og tverrfaglig tilnærming til læring og økologisk kompetanse (ecoliteracy).
Å frigjøre gnister
I går kom det inn en dame på kontoret. Hun lurte på om vi kunne være villige til å lese et manus hun hadde skrevet. Hun hadde spraglete bukser, tynn dunjakke, håret var litt flatt og ansiktet litt slitent.
Spis mat. Mest grønt. Ikke for mye.
Når i all verden ble en av de mest grunnleggende forutsetninger for vår eksistens så hemningsløst komplisert? Hvordan kom vi hit at vi rett og slett ikke aner hva vi skal spise lenger?
Hva er egentlig frihet? Krishnamurti lanseres snart!
Jiddu Krishnamurti: Frihet fra det kjente er en tekst fra 1969, og den tar opp viktige temaer som alle vil kjenne seg igjen i: frykt, kjærlighet, vold i samfunnet og ønsket om et godt og harmonisk liv i frihet.
Du vet mer enn du vet – bruker du intuisjonen din?
Forskning viser, som vi snart skal se, at dette faktisk er et målbart fenomen, men ennå har man ikke fått helt klarhet i hvordan det skjer. Enn så leng
Om det å være alene
En problemstilling som er evig aktuell i vårt samfunn, er hvorvidt man kan leve alene og likevel være et komplett menneske. Det er som om det ligger en innebygd forventning i oss.
Hva gjør du når du ikke kan gjøre noe som helst?
“En passende tid for ikke å gjøre noe, er når du føler at du står fast”, sier Eisenstein i boken En vakrere verden er mulig.
En økologisk bevissthet begynner med sansene dine
Den fargesprakende høsten er snart over, og naturen ikler seg snart en mer beskjeden drakt. Det er kanskje lettere for oss å legge merke til omgivelsene våre om høsten.
Er tiden bare en antakelse?
Tiden er noe vi alle forholder oss til. Klokka styrer arbeidsdagen, kalenderen styrer året, mennesker er fanget i tidsklemma eller klarer å ta tiden tilbake, vi sier vi har dårlig tid, og vi tenker at tiden går fra oss.
Vitenskapen som mente at verden var mekanisk
En del av det som gjør at vi kan behandle dyr og natur på den måten vi gjør i vårt samfunn, handler om at vitenskapen har inntatt et mekanistisk verdenssyn.
Placebo – eller forbindelsen mellom kropp og sinn?
Visste du at kropp og sinn er nært forbundet? Det du tenker, eller det du oppfatter, kan faktisk påvirke deg direkte, selv om de utvendige påvirkningsfaktorene skulle tilsi noe annet.
Bevissthet, kosmos og paradigmer
Vi i Flux er opptatt av hva bevissthet egentlig kan være, og hvordan det hele henger sammen i kosmos.
En balanse mellom økonomi og velvære er mulig
Den verdenen vi lever i er på mange måter en konstruert ting. Nesten alt du ser rundt deg, har på et eller annet tidspunkt hvert en eller annens idé.