Gutten som tok eventyrene på alvor
Askeladden trasket i vei, og langt om lenge kom han til noen som drev med psykodrama. – Hva driver dere med, spurte Askeladden.
Tidsreising i praksis
Ingen av de kjente fysiske lovene forbyr reiser i tid, og nå har professor Ronald Mallett funnet en metode for tidsreiser som er mer jordnær enn den tradisjonelle ormhull-metoden.
Hemmelighold kan splitte personligheten
Å skjule en ugjerning har en høy pris, skriver Franz Ruppert, fra boken «Forstå dine sår i sjelen».
Slik opprettholdes offerrollen
Noen definerer seg selv gjennom sine negative erfaringer. Åse Dragland tar for seg offerrollen, fra boken «Kroppens skjulte intelligens».
Koronasjonen
Årets influensasesong går mot slutten. Gratulerer til de overlevende. Det gikk heldigvis bedre enn mange fryktet.
En krig for å stå sammen
Fengselsdialog ble først satt i gang i Bergen fengsel som et pilotprosjekt for å få skapt et rom for å snakke om følelser.
En corona, takk
Man har vel sine ord i behold hvis man sier at denne våren ikke ble helt som planlagt. Det er ikke alle forunt å oppleve en pandemi, selv om de av oss som opplevde spanskesyken nok vil si at dette er småtterier i forhold.
Gutten som lurte folkefilteret
Kom man reisende med varmluftballong, kunne man se ned på de hvite bygningene med takrenner i metall som sto ved siden av hverandre som sykesenger.
Ung, rik og bevisst
Hva skjer når unge aktivister arver en formue? Noen av dem kommer sammen for å finne ut hva de kan gjøre for å bidra til en bedre verden.
Skjebne som kamp – noen innfall
Uten spenning, kamp og kampens utfall synes skjebnen å falme, og livet kan synes blekt tamt.
Skogterapi
Jane Acton introduserer her et sosialt tiltak som bringer sårbare mennesker ut i skogen for å finne trøst gjennom naturen.
Virus kan fungere som en gen-taxi
Virus kan spille flere roller enn vi tenker over. Horisontal genoverføring ved bakterier og virus kan i prinsippet krysse alle artsgrenser, skriver Trond Skaftnesmo.
Har du ensomhetsangst?
Å kunne takle å være alene er viktig for menneskers utvikling, skriver psykoterapeut Astri Hognestad.
Å ta det neste steget
I en verden som har gått seg fullstendig vill er det ikke lenger en luksus å lefle med alternative måter å se verden på, det nærmer seg en plikt.
Den åttende dag
I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden. En mindre kjent del av historien, er hva Gud gjorde da han hadde hvilt ut på den sjuende dag.
Si det en gang til!
Her er en historie om Gaia, mannekjønnet, om det å gå ut i verden og være sint, og ikke minst om grenseløshet og det å bli seg selv.
Ode til mellomlederen
Hvem er de, disse menneskene som velger å tre over terskelen som skiller lærere og ledere? Hva driver dem? Uansett fortjener de en klapp på skuldra og en liten hyllest. Den kan absolutt komme her (men noen garanti kan jeg vel ikke gi).
Ville du likt å leve samme liv om igjen?
Ett av de mest berømte øyeblikk i Marlon Brandos karriere er da han som Oberst Kurtz i Coppolas Akokalypse nå, hvisker ”The horror! The horror!” Bøker er skrevet om denne scenen. Hva er poenget? Svaret må ha å gjøre med det Kurtz innser idet han skal dø, nemlig at fortid, nåtid og framtid er illusjoner. Intet øyeblikk går tapt. Alt som skjer, eksisterer til evig tid.
Er enden nær?
I en verden som har gått seg fullstendig vill er det ikke lenger en luksus å lefle med alternative måter å se verden på, det nærmer seg en plikt.