Eremittlivet lettet Leifs depresjon
Leif er en 60 år gammel mann. Han har vært gift, men ble skilt for en del år siden. Det var hans kone som ønsket det slik. Siden han ble alene, føler han at han ikke har noe hjem lenger.
En vandring i villskapen
Miriam Darlington løper med ulver i et nattlig drama under åpen himmel, og utforsker der de mørkere aspektene av vårt forhold til Naturen.
Smilet det var noe rart med
Kunnskap om kroppsspråket vårt kan redde liv. Det fikk en politimann i Bergen erfare, på den harde måten.
Vandringens fornøyelse
Edens hage ble skapt av en vandrende Gud. Det finnes vandring i Paradiset, og det finnes et Paradis i vandringen.
Er du desillusjonert?
Charles Eisenstein er både aktivist og filosof. Her skriver han om desillusjonerte hippier og hvorfor det enda fins håp.
Det er din tur til å hjelpe verden
Du trenger ikke å være en stjerne med stort nettverk for å hjelpe verden. Viktige endringer har ofte startet med at noen få ukjente snakker sammen, skriver Margaret J. Wheatley.
Har samfunnet plass for de som lever alene?
Å ha en familie er den uskrevne normen. Hvordan oppleves det for godt voksne folk å leve alene? Astri Hognestad møter blant annet «Tobias» i sin nye bok «Alene».
Her får barna en utvidet forståelse av fellesskap
For urbefolkningen er det vanskelig å forestille seg et liv uten fellesskapet. Sobonfu Somé forteller om landsbyen hun kommer fra i Burkina Faso.
Dialogen som snudde opp-ned på fengselskulturen
I England har prosjektet Prison Dialogue foregått siden 1993, ledet av Peter Garrett. Her forteller Garrett om sitt arbeid med fengselsdialog.
Dialog trenger inn til kjernen
David Bohm brukte en dialogisk metode for å utforske røttene til menneskehetens kriser. Her følger et utdrag fra hans bok «Om dialog».
En dyreart bør være mer hellig enn kronjuvelene
De store verdensreligionene setter mennesket i sentrum. For å redde jorden fra miljøkatastrofer må vi skifte mentalitet, skriver Jens-André P. Herbener.
Klimakrisen med et dypøkologisk skråblikk
Jeg sitter i min glasshytte i vårt vakre fedreland og dveler om klimakrisen.
Er det galskap å dele?
Charles Eisenstein skriver om tankegangen som ligger til grunn når vi skaper mer ondskap — og om alternativet.
Hvor er fellesskapet?
Det virker merkelig å skulle se på to mennesker som et fellesskap. Hvor er alle de andre? spør afrikanske Sobonfu Somé, som nå bor i California.
Psykoterapi må bli mer opptatt av årsaker
Ytre årsaker til psykiske problemer har vært undervurdert, skriver Franz Ruppert. Overgripere beskyttes, mens offeret får skylden for at terapien ikke virker.
Terapeuter anerkjente ikke seksuelle overgrep
Psykoterapi har en bedrøvelig historie når det gjelder seksuelle overgrep. Gestaltterapeut Vikram Kolmannskog gir oss noen fakta og en gunstig behandlingsform.
Romantikk tvinger folk til å forkle seg
Romantikk handler om å skjule sitt sanne jeg og gi hverandre umulige løfter, mener Sobonfu Somé. I landsbyen hvor hun vokste opp, starter parforhold med noe annet.
Hvert øyeblikk av kjærlighet teller
Oppdag tegn på kjærlighet, og bli et sunnere og lykkeligere menneske. Det handler om mye mer enn en utvalgt person.